Mondzorgkunde

In het kort

‘Een gezonde mond in een gezond lichaam’, dat is waar een mondhygiënist zich voor inzet. Wil je mensen helpen om dat te bereiken? Volg dan de opleiding voor mondhygiënist, Mondzorgkunde aan Hogeschool Utrecht (HU).

Theorie en praktijk gaan bij deze studie vanaf dag één hand in hand. Wat je aan kennis uit boeken en colleges haalt, pas je direct toe tijdens praktijklessen. Vanaf het tweede jaar werk je steeds vaker met échte patiënten. De opleiding gaat niet alleen over medische kennis en tandheelkundige vaardigheden. Je leert ook hoe je omgaat met mensen en vooral hoe je met patiënten communiceert.

Als mondhygiënist kun je werken in loondienst bij een tandarts of specialist, in een groepspraktijk of in een ziekenhuis. Maar je kunt ook een eigen praktijk opzetten. Het vooruitzicht op een baan na deze studie is uitstekend. Mondhygiënisten zijn veelgevraagd.

Ben je sociaal vaardig en kun je je goed concentreren? Dat zijn alvast twee eigenschappen die goed van pas komen als je mondhygiënist wil worden. Wil je weten of deze opleiding bij je past? Lees meer hierover bij De opleiding.

Wil je meer weten over het beroepsperspectief en de mogelijkheid om door te studeren? Kijk dan bij Na deze opleiding.

Aanmelddeadline: 15 januari 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi is de richtlijn € 750,– tot € 1000,-.  In het eerste studiejaar schaf je relatief meer boeken aan dan in de overige jaren. Verder moet je twee witte pakken, witte schoenen en een beschermbril aanschaffen, plus een Frasaco-oefenkaak van €180,-.

Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

Je kunt de opleiding Mondzorgkunde doen als je vwo, havo of mbo (niveau 4) hebt afgerond, of een buitenlands diploma van vastgesteld vergelijkbaar niveau. Zie ook de pagina Toelatingseisen.

Loting en/of selectie:

Voor deze opleiding geldt een decentrale selectie.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Paramedus

Maak kennis met studievereniging Paramedus!

VR-meisje

Meer informatie

LinkedIn

Volg de opleiding Mondzorgkunde op LinkedIn

Volgen