Oefentherapie Cesar

In het kort

Gezond bewegen kun je leren. De oefentherapeut is expert op het gebied van gezond bewegen.

We bewegen de hele dag en meestal onbewust. Iedereen heeft zo zijn eigen houding en manieren van bewegen, maar sommige gewoontes zijn niet goed voor het lichaam. Er kunnen klachten ontstaan aan bijvoorbeeld rug, nek of schouders. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, zoals reuma of astma, kunnen mensen problemen krijgen met bewegen.

Als oefentherapeut ben je een expert in gezond bewegen. Je weet alles over de werking van spieren en gewrichten. Je weet waar klachten vandaan komen en kunt deze, door nieuw beweeggedrag aan te leren, laten verdwijnen, verminderen en/of voorkomen. Hierbij ga je uit van de bewegingsmogelijkheden van je patiënt en houd je rekening met zijn/haar omgeving, leefstijl en dagelijkse activiteiten.

Onze vierjarige opleiding Oefentherapie Cesar is kleinschalig met een open sfeer en enthousiaste, deskundige docenten. De studie is heel praktijkgericht. Vanaf de start volg je veel praktijklessen waarbij je oefent op medestudenten of simulatiepatiënten en in het eerste jaar ga je al op stage. Het curriculum staat als een huis. Je krijgt vakken als diagnostiek en interventie, fysiologie, anatomie, gedragsverandering, maar je leert ook over revalidatie, beweegprogramma’s en groepsbehandelingen. Belangrijk bij de opleiding is dat je kijkt naar het hele lichaam, niet alleen naar de klacht. Daarnaast kijk je naar de omgeving van de cliënt (werk, sport etc.).

Mocht je na afstuderen nog niet uitgeleerd zijn, onze master Fysiotherapie sluit goed aan op de opleiding Oefentherapie Cesar. Er zijn bij ons mogelijkheden om door te studeren en je verder te specialiseren.

Voor deze opleiding geldt geen numerus fixus met decentrale selectie. Na je aanmelding nodigen we je wel uit voor een studiekeuzecheck.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.
De kosten van verplicht aan te schaffen boeken/ apps is voor eerstejaars studenten ongeveer € 600,- en voor het tweede jaar ongeveer € 800,-. Deze boeken/ apps worden ook in het derde en vierde studiejaar gebruikt.

Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Kijk voor meer informatie bij Studiebelasting en lesvormen.

Toelatingseisen:

Lees hier alles over de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer op Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Paramedus

Maak kennis met studievereniging Paramedus!

VR-meisje

Meer informatie

Opleiding Oefentherapie Cesar