Optometrie

In het kort

Zoals je voor allerlei lichamelijke problemen naar de huisarts gaat, zo kun je voor oogproblemen naar de optometrist. Als optometrist werk je in een optiekzaak of contactlenzenwinkel, waar je oogaandoeningen screent. Of je werkt bijvoorbeeld in een ziekenhuis of een oogheelkundige kliniek. Wil jij optometrist worden? Volg dan de opleiding Optometrie aan Hogeschool Utrecht.

De opleiding Optometrie is letterlijk uniek: het is de enige in Nederland. De opleiding staat internationaal zeer hoog aangeschreven. Tijdens de studie leer je veel over de werking en de gezondheid van het oog. Je leert hoe je mensen met oogklachten onderzoekt en behandelt. Als optometrist schrijf je zelf een behandeling of hulpmiddelen voor. Soms verwijs je mensen door naar de oogarts. Je leert ook hoe je mensen voorlichting en advies geeft.

Wat je tijdens de studie aan theorie leert, breng je meteen in de praktijk. Je oefent eerst op medestudenten. Vanaf het derde jaar werk je met echte patiënten in onze opleidingskliniek. Daarna ga je op stage om je nog beter voor te bereiden op de beroepspraktijk. Er is veel vraag naar optometristen. Na het afstuderen vind je dan ook snel een goedbetaalde baan.

Deze opleiding heeft een numerus fixus: een beperkt aantal plaatsen.

Past deze opleiding bij jou en waarom zou je deze studie nou juist bij de HU doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze opleiding door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

Aanmelddeadline: 15 januari 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

De overige studiekosten voor Optometrie bedragen in het eerste jaar ongeveer € 900,- voor instrumenten. Voor het tweede jaar ongeveer € 500,- voor instrumenten. Het totale bedrag aan studieboeken voor de hele opleiding is ongeveer € 1750,-.

Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

Studenten die voldoen aan de wettelijke toelatingseisen: vwo (alle profielen), havo (alle profielen met wiskunde), mbo niveau 4, buitenlands diploma van vastgesteld vergelijkbaar niveau, zijn toelaatbaar tot de opleiding Optometrie. Zie voor meer informatie de pagina Toelatingseisen.

Loting en/of selectie:

Voor deze opleiding geldt een decentrale selectie.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Paramedus

Maak kennis met studievereniging Paramedus!

VR-meisje

Meer informatie