Orthoptie

In het kort

Het woord orthoptie betekent ‘recht kijken’. Als orthoptist help je mensen die niet recht kijken, oftewel geen rechte oogstand hebben. Dat komt doordat de ogen niet goed samenwerken. Het gaat vaak om kinderen die last hebben van slecht zien, hoofdpijn, scheelzien, een lui oog of leesproblemen. Lijkt het jou een mooie uitdaging om zulke problemen te lijf te gaan? Dan is de opleiding Orthoptie iets voor jou.

Naast kinderen behandel je als orthoptist ook volwassenen, die gaan dubbelzien of leesproblemen hebben. Jij zoekt uit wat er aan de hand is, stelt een diagnose en maakt een plan voor de behandeling. Je werkt samen met huisartsen, neurologen, internisten, kaakchirurgen en natuurlijk oogartsen. Je adviseert een oogarts over een scheelzienoperatie en je doet de voor- en nazorg.

Als orthoptist ben je een specialist op het gebied van de samenwerking tussen de ogen. Je werkt in een ziekenhuis, een oogartsenpraktijk of bijvoorbeeld een instelling voor blinden en slechtzienden. Je kunt ook een eigen praktijk beginnen. Omdat er niet meer orthoptisten worden opgeleid dan er nodig zijn, is de werkgelegenheid goed.

Orthoptie is een heel leuke, maar wel pittige studie.

Deze opleiding heeft een numerus fixus: een beperkt aantal plaatsen.

Past deze opleiding bij jou en waarom zou je deze studie nou juist bij de HU doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze opleiding door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

In verband met het niet behalen van de capaciteit is het mogelijk je tot en met 1 juli aanstaande aan te melden voor de opleiding Orthoptie.

Aanmelddeadline: 01 juli 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

De overige studiekosten voor Orthoptie bedragen voor het eerste jaar ongeveer € 716,-  voor instrumenten. In het tweede jaar ongeveer € 226,- voor instrumenten.

Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

Studenten die voldoen aan de wettelijke toelatingseisen: vwo, havo (met wiskunde), mbo niveau 4, buitenlands diploma van vastgesteld vergelijkbaar niveau, zijn toelaatbaar tot de opleiding Orthoptie. Vanwege het technische karakter van de opleiding geldt voor de havo-profielen C&M en E&M de speciale toelatingseis wiskunde. Lees meer op de pagina Toelatingseisen.

Loting en/of selectie:

Voor deze opleiding geldt een decentrale selectie.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Paramedus

Maak kennis met studievereniging Paramedus!

VR-meisje

Meer informatie