Pedagogiek (Amersfoort)

In het kort

Wil je kinderen en jongeren helpen goed, veilig en gezond op te groeien? Kies dan voor de opleiding Pedagogiek in Amersfoort!

Als pedagoog ondersteun je ouders bij de opvoeding van hun kind. Je geeft antwoord op vragen over bijvoorbeeld drugs, seksuele voorlichting en loverboys. Zo help je problemen te voorkomen. Je hebt altijd oog voor ieders unieke situatie. Daarom luister je goed en lees je tussen de regels door. Kinderen en hun ouders kunnen dan ook altijd op jou rekenen. Maar je adviseert ook scholen, maar bijvoorbeeld ook scholen. Je denkt bijvoorbeeld na over hoe ze pesten kunnen aanpakken. Of hoe ze overgewicht kunnen voorkomen. Kortom, jij zorgt ervoor dat kinderen en jongeren goed opgroeien.

Je kunt Pedagogiek ook in deeltijd volgen. Heb je al een hbo-diploma, dan is wellicht de masteropleiding Pedagogiek iets voor jou.

Wat je leert

  • Als pedagoog luister je goed. Je leert om ook goed door te vragen.
  • Als pedagoog werk je met kinderen en jongeren. Je leert om ook samen te werken met volwassenen.
  • Als pedagoog herken je opvoedproblemen. Je leert deze problemen te verklaren/analyseren
  • Als pedagoog verbind je mensen met elkaar, maar je houdt ook oog voor ieder individu.
  • Als pedagoog werk je met creatieve middelen. Je leert deze af te stemmen op de doelgroep.
  • Als pedagoog kun je je goed verplaatsen in anderen. Maar je moet ook goed weten waar jouw eigen grenzen liggen.

Samenwerken

Je werkt samen met bijvoorbeeld ouders, leerkrachten, peuterleidsters, buurtteams Jeugd, de pedagogische medewerkers, buurtwerkers en sporttrainers. Waarom? Bijvoorbeeld om die rappende jongere, sportieve puber te bereiken. Je geeft ze een stem en je laat ze regie voeren op hun eigen ontwikkeling. Of je bent een klankbord voor ouders die steeds onzekerder worden. En wat denk je ervan om een project in de wijk op te zetten?

Verkorte opleiding

Denk je dat je op basis van je gevolgde vooropleiding in aanmerking komt voor vrijstellingen of een instroomprogramma in een hoger studiejaar, dan kun je dit aanvragen bij de Examencommissie. Een aanvraag dient vergezeld te gaan van de officiële documenten (gewaarmerkte diploma’s, cijferlijsten en dergelijke) en een verzoekformulier waarin je samen met je leerteamcoach je verzoek inhoudelijk beargumenteert (pakketvergelijking). Je vindt dit verzoekformulier op de website Examencommissies.

Verzekerd van goed onderwijs

Je docenten zijn hoogopgeleid: 90,7% heeft een masteropleiding afgerond en 6,9% is gepromoveerd. Dit betekent dat je verzekerd bent van goed onderwijs. 

Deskundige worden in opvoeding en begeleiding? Schrijf je dan in voor de opleiding Pedagogiek in Amersfoort!

Data:

De bacheloropleiding Pedagogiek duurt 4 jaar en start in september. Wil jij je inschrijven? Meld je dan aan vóór 1 mei. Kijk voor meer informatie op www.inschrijven.hu.nl.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

Er zijn 2 soorten collegegeld: wettelijk collegegeld en instellingscollegegeld. Het instellingscollegegeld ligt een stuk hoger dan het wettelijk collegegeld. Welk collegegeld je betaalt, is afhankelijk van verschillende factoren: opleidingsvorm, nationaliteit en woonplaats. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is. Kijk voor meer informatie op de website van Bureau Inschrijving.

Voor boeken en syllabi is de richtlijn € 400,- tot € 600,- per studiejaar.

Locatie: De Nieuwe Poort 21 Amersfoort
Toelatingseisen:

Voor de bacheloropleiding Pedagogiek gelden geen speciale instroomeisen.

Je kunt aan Hogeschool Utrecht studeren als je mbo (niveau 4) hebt afgerond. Lees meer over doorstuderen na mbo.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Open dag:

Kennismaken met studenten en docenten van de studie Pedagogiek? Kom dan naar de open dag!

Meeloop dag:

Om te proeven aan de opleiding Pedagogiek kun je ook een dagje meelopen. Dan ervaar je zelf of de studie echt bij je past. Meld je aan voor de meeloopdag!

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Stura

Maak kennis met studievereniging Stura!

VR-meisje

Check de 360-video!

Deeltijd studeren?

Werk en Studie Deze opleiding in deeltijd