Sociaal Juridische Dienstverlening

In het kort

De regels van het ‘samen leven’ staan in de wet. Ze gelden voor iedereen in Nederland. Voor veel mensen zijn deze wetten en regels te ingewikkeld. Zij kunnen een beroep doen op de Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD). Als SJD’er help je mensen door met hen uit te zoeken wie er in zijn recht staat of wat een passende oplossing is.

Je adviseert cliënten bijvoorbeeld bij een arbeidsconflict, beslist over het bezwaar en beroep van bijvoorbeeld een uitkeringsgerechtigde of begeleidt schuldenaren of daders of slachtoffers van bijvoorbeeld een misdaad of ongeluk. Je legt uit wat ieders rechten en plichten zijn. Je zoekt zaken uit, beoordeelt en lost op. Je probeert escalatie en juridisch touwtrekken te voorkomen.

In de Sociaal Juridische Dienstverlening werk je met mensen en wet- en regelgeving. Daarvoor is het belangrijk dat je interesse hebt in mensen, de maatschappij en het recht, en dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Je bent zelfstandig, verantwoordelijk, onderzoekend en kritisch. Weten of deze opleiding iets voor jou is? Ga naar Past deze opleiding bij mij.

Je kunt de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening ook in deeltijd volgen.

Beroepsperspectief

Als Sociaal Juridisch Dienstverlener kun je bij uiteenlopende instellingen en bedrijven aan de slag. Functies zijn bijvoorbeeld: sociaal raadsman of raadsvrouw, Wmo-consulent, woonconsulent of reclasseringsmedewerker. Lees meer over het beroepsperspectief.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi moet je rekening houden met een bedrag van € 400 tot € 1.000 per studiejaar.
Locatie: Padualaan 101 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Lees meer over de studiebelasting.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo of mbo (niveau 4). Lees hier meer over de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Studievereniging Codex

Maak kennis met studievereniging Codex!

VR-meisje

Check de 360-video!

Deeltijd studeren?

Werk en Studie Deze opleiding in deeltijd

Deeltijd of duaal studeren?

Werk en Studie Aanbod voor werkenden