Technische Bedrijfskunde

In het kort

Als technisch bedrijfskundige combineer je kennis van management met techniek: hoe kan een bedrijf beter, duurzamer, goedkoper en sneller produceren? Hoe speel je in op de wensen van de klant en de ontwikkelingen in de markt? Welke kansen biedt (nieuwe) technologie daarbij?

Technische Bedrijfskunde is een opleiding voor aanpakkers, voor teamspelers die leiding kunnen geven, het leuk vinden om knelpunten op te lossen, of om samen met anderen nieuwe (hightech) producten of onderdelen te ontwikkelen. Jij hebt gevoel voor techniek, een kritische blik en talent voor economie en communicatie. Weten of Technische Bedrijfskunde bij jou past? Lees meer bij Past deze opleiding bij mij?

Technische Bedrijfskunde is de eerste opleiding aan de HU die het keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs heeft gekregen. Duurzaamheid is een belangrijk thema in het onderzoek en de organisatie van de opleiding. De markt heeft behoefte aan young professionals die de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid kennen. Als technische bedrijfskundige aan de HU ben je op deze rol goed voorbereid.

Heb je al werkervaring opgedaan in het werkveld? Dan kun je de opleiding Technische Bedrijfskunde ook in deeltijd volgen.

Beroepsperspectief

Als technisch bedrijfskundige kun je in allerlei bedrijven terecht komen, vaak in advies- en (project)managementfuncties. Denk aan functies als projectleider, productiemanager of productontwikkelaar, innovatie- en duurzaamheidsconsultant, procestechnoloog, supply-chain engineer, planner of controller. Lees meer over het Beroepsperspectief.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor kosten voor literatuur moet je rekening houden met een bedrag tussen € 500 en € 650 per jaar.
Locatie: Padualaan 99 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Lees meer over de studiebelasting.

Toelatingseisen:

Diploma havo, vwo en mbo (niveau 4). Lees meer over de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.

Student Service Desk

Openingstijden/bereikbaar:
Werkdagen van 09:30-16:30 uur.
E-mail: info@hu.nl
Telefoon: 088 - 481 81 81
Twitter: @HU_Utrecht
Facebook: facebook.com/hogeschoolutrecht
Whatsapp: 06 - 34101698

Topopleiding

Keuzegids hbo topopleiding 2017  Zegel topopleiding keuzegids hbo 2018

Technische Bedrijfskunde scoort 80 punten in de Keuzegids Hbo 2018, en ontvangt daarmee voor het tweede jaar op rij het predicaat ‘Topopleiding’.

Deeltijd studeren?

Werk en Studie Deze opleiding in deeltijd

Keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs

Keurmerk-Duurzaam-Hoger-Onderwijs-3-sterren