Verpleegkunde

In het kort

Ben jij iemand met een hart voor mensen? Ben je niet bang om je mening te geven en weet je van aanpakken? Is verplegen voor jou meer dan het toedienen van medicijnen? Kun je in een team werken en houd je ervan je werk goed te organiseren? Dan is de opleiding Verpleegkunde aan Hogeschool Utrecht (HU) iets voor jou.

Als verpleegkundige verleen je directe zorg aan patiënten. Maar daarnaast heb je nog een aantal belangrijke verantwoordelijkheden. Je coördineert de zorg rondom een patiënt. Je gaat in gesprek met andere zorgverleners en -instellingen en met de familie. Je bent de regisseur die zicht heeft op het totaalplaatje: op de patiënt, zijn omgeving, zijn ziekte en zijn behandelaars. Daarnaast zorg je ervoor dat de zorg in jouw instelling aan de nieuwste wetenschappelijke inzichten voldoet en coach je je collega's.

In de praktijk leer je het meest

Verpleegkundigen werken vaak vanuit wijkteams bij patiënten thuis. Maar je komt ze ook tegen in de GGZ (geestelijke gezondheidszorg), verpleeghuizen, instellingen voor verstandelijk gehandicapten en ziekenhuizen. Omdat je op verschillende plekken aan de slag kunt, loop je stages in verschillende soorten praktijkinstellingen. Leren in de praktijk is heel belangrijk bij de opleiding Verpleegkunde. Het wordt altijd gecombineerd met theorie en opdrachten vanuit school. Het is belangrijk dat je leert om de kennis die je opdoet, toe te passen in de praktijk.

Studenten met een diploma van mbo-V niveau 4, hbo of wo kunnen voor deze opleiding in aanmerking komen voor vrijstellingen.

Past deze opleiding bij jou en waarom zou je deze studie nou juist bij de HU doen? Bekijk het onderdeel De opleiding. Benieuwd naar het beroepsperspectief en mogelijkheden om na deze opleiding door te studeren? Bekijk dan het onderdeel Na deze opleiding.

Aanmelddeadline: 15 januari 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

De kosten voor studieboeken voor de totale opleiding bedragen ongeveer € 1300,-.

Locatie: Heidelberglaan 7 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur.

Toelatingseisen:

Je bent toelaatbaar tot de opleiding Verpleegkunde met een havo- of vwo-diploma en met een mbo-diploma op niveau 4. Voor de verkorte en deeltijdvarianten zijn er specifieke toelatingseisen.

Loting en/of selectie:

Voor deze opleiding geldt een decentrale selectie.

Studie in cijfers:

Lees meer over Studie in Cijfers.