Werktuigbouwkunde

In het kort

Werktuigbouwkunde is een brede technische opleiding, met een grote maatschappelijke relevantie. De oplossingen die je als werktuigbouwkundige bedenkt en ontwerpt kom je in het dagelijkse leven overal tegen. Je ontwikkelt ‘werktuigen’: van een klein apparaat dat medicijnen onder de huid afgeeft, tot e-bikes en een stoomturbine in een energiecentrale.

Hiervoor heb je niet alleen technisch inzicht nodig, maar ook creativiteit. Als werktuigbouwkundige ben je nieuwsgierig en wil je weten hoe dingen in elkaar zitten en hoe ze werken. Weten of de opleiding Werktuigbouwkunde iets voor jou is en ben je benieuwd wat onze studenten achter de schermen beleven? Ga dan naar HU Tech Stories. Meer informatie over de opleiding vind je op Past deze opleiding bij mij

In de opleiding Werktuigbouwkunde werk je aan realistische projecten uit de beroepspraktijk. Zo kun je de geleerde kennis direct toepassen en word je goed voorbereid op je latere werk. De opleiding heeft uitstekende labfaciliteiten waar je zelfstandig of met begeleiding je creatieve ideeën kunt uitvoeren.

Je kunt Werktuigbouwkunde ook als deeltijdopleiding volgen (voor professionals).

Beroepsperspectief

Afgestudeerden van de opleiding Werktuigbouwkunde komen meestal terecht in een van de twee beroepswerelden: Energie en installaties of Technische producten en industriële machines. Veelvoorkomende functies zijn bijvoorbeeld: productontwerper, engineer, energieadviseur, projectleider of werktuigbouwkundig ontwerper. Lees meer over het beroepsperspectief.

Aanmelddeadline: 01 mei 2018
Prijsinformatie:

De hoogte van het collegegeld is op jaarbasis en afhankelijk van verschillende factoren zoals opleidingsvorm (voltijd, deeltijd, duaal), nationaliteit en een eerder behaalde graad. Aan de hand van de collegegeldmeter bereken je welk collegegeldtarief voor jou van toepassing is.

Voor boeken en syllabi moet je rekening houden met € 400 tot € 700 per studiejaar.

Locatie: Padualaan 99 Utrecht
Omvang:

De totale opleiding heeft een omvang van 240 ECTS credits. 1 ECTS credit staat gelijk aan een studielast van 28 uur. Lees meer over de studiebelasting.

Toelatingseisen:

Diploma havo of vwo met natuurkunde of natuur, leven & technologie, en wiskunde in je pakket of mbo (niveau 4). Lees meer over de toelatingseisen.

Studie in cijfers:

Lees meer op Studie in Cijfers.