Studeren in Amersfoort

De HU zit niet alleen in Utrecht, maar ook in Amersfoort. Houd je van kleinschalig, gevarieerd en gezellig? Dan is studeren in deze stad iets voor jou!

Dakterras Amersfoort

Historische binnenstad

HU Amersfoort ligt midden in de nieuwe wijk Eemkwartier, op een steenworp afstand van de historische binnenstad. Winkels, restaurants, bioscoop, bibliotheek en kroegen zijn op loopafstand. Fietsen van Amersfoort CS naar jouw lesgebouw? Slechts drie minuten! In het Eemkwartier zit ook het industrieel pand De Nieuwe Stad, dé plek voor start-ups, duurzame bedrijven en horeca. Hier zijn vaak inspirerende bijeenkomsten en evenementen, en bijzondere festivals en optredens.

Opleidingen in Amersfoort

HU Amersfoort heeft een breed aanbod hbo-studies in de vakgebieden:

  • Maatschappij & Recht
  • Economie & Management
  • Communicatie & Journalistiek
  • Gezondheidszorg
  • Onderwijs & Opvoeding

Maatschappij & Recht

Economie & Management

* Per 1 september 2018 gaat de opleiding Business Management samen met Bedrijfskunde MER verder als Bedrijfskunde. Kijk meer informatie op de opleidingspagina van Bedrijfskunde.

Communicatie & Journalistiek

Gezondheidszorg

Onderwijs & Opvoeding

Betere doorstroming

Samen met partners MBO Amersfoort, ROC Midden Nederland, ROC A12, ROC van Amsterdam en MBO Utrecht, zorgt HU Amersfoort voor een betere doorstroming van mbo naar hbo. Onze afgestudeerden zijn dan ook goed voorbereid op de regionale arbeidsmarkt.

Onderzoek in Amersfoort

In Amersfoort onderzoeken we veel en graag. Het levert nieuwe kennis en inzichten op voor ons onderwijs. En met oplossingen voor uiteenlopende, complexe, vraagstukken draagt de HU bij aan de beroepspraktijk. Twee voorbeelden van interessante onderzoeksprojecten:

Makkelijk een kamer vinden

Een kamer vinden in Amersfoort is minder moeilijk dan in andere studentensteden. Vind jouw kamer via SSH!

Amersfoortse Introductie Dag

Tijdens de stadsintroductie de Amersfoortse Introductie Dag (AID) leer je je medestudenten op De Nieuwe Poort en het studentenleven in Amersfoort kennen. Je kunt sportieve uitdagingen aangaan, maar je gaat ook lekker eten en chillen. De AID sluit traditioneel af met een groot feest in theater Flint. De AID vindt plaats op vrijdag 7 september. Mis het niet!

Naast je studie

Studentenvereniging De StuRa

De StuRa is dé studentenvereniging van Amersfoort. Hier staan laagdrempeligheid en enthousiasme bovenaan. Ben je lid? Dan geniet je van alle activiteiten en feesten. En met de StuRa-pas krijg je korting in sommige kroegen en restaurants.

Leuk uitgaan in Amersfoort

Even geen zin in studeren? Op tijdvooramersfoort.nl vind je altijd wel wat leuks om te doen: van theater tot excursie, van festival tot museum en van opera tot popconcert. Naar de bioscoop? Dit kan bij Pathé Eemplein of bij JT Grand Théâtre. In Amersfoort kun je ook lekker shoppen, een terrasje pikken of op kroegentocht. Er is zelfs een stadsstrand in het centrum: Zandfoort aan de Eem!

Evenementen

In Amersfoort is altijd van alles te beleven. Wat dacht je van het culinaire Proef Amersfoort, het festival Into the Woods, Nachtbrigade, of het multi-arts festival Spoffin? Houd de agenda in de gaten!

Sport

Na een avond hard studeren of uitgaan is er niets heerlijkers dan even lekker te sporten. In Amersfoort zijn veel sportverenigingen, zwembaden, sportzalen en sport- en tennisparken. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan tennis, badminton, paardrijden, hockey, rugby, voetbal, roeien of zwemmen. Kijk maar eens op amersfoortsportstad.nl of op fitacademie.nl.

Vrijwilligerswerk

Help je graag? Als klusjesman, babysitter, activiteitenbegeleider, boekhouder, chauffeur of dierenverzorger in een asiel? Er zijn veel vrijwilligersorganisaties waar je ouderen, dieren, vluchtelingen of gehandicapten kunt helpen. Kijk even in de vacaturebank van vrijwilligersorganisatie Ravelijn.

De Nieuwe Poort 21

De Nieuwe Poort 21
3812 PA Amersfoort

Locatie-informatie